vrijdag 14 oktober 2011

Taaitaai

Dit weekend bakte ik veel pepernoten en ontdekte een fijn recept voor taaitaai. Glutenvrij natuurlijk.




Het volgende recept vond ik op het Coeliakie Forum;

120 cc water                        
5 el honing                           
250 gr. boekweitmeel
1 tl gemberpoeder
1 tl zout
1,5 tl anijspoeder                 
5 el keukenstroop
15 gr bakpoeder
1 tl kaneel

bereidingstijd 20 min.
baktijd 25 min bij ovenstand 3 of 180 graden
nodig bakplaat oven en rooster

Breng het water aan de kook en voeg de anijspoeder, de honing en de keukenstroop toe en roer alles glad. meng het boekweitmeel met de bakpoeder, gemberpoeder, kaneel en het zout naar smaak en dieet en voeg al roerende het honingmengsel hieraan toe. kneed het deeg en vorm met vochtige handen "poppetjes" van ongeveer 3 cm breed en 6 cm lang. Leg de deegpoppetjes op een ingevette bakplaat. bak de poppetjes ongeveer 25 min. neem de poppetjes van de bakplaat en laat ze op een rooster afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten