maandag 10 december 2012

Twello's boerenbruin brood

Op dit moment is onderstaand recept en bereidingswijze, het glutenvrije brood waar ik het meest tevreden over ben.

Ingrediënten:
450 ml lauw-warm water
20 gram broodverbeterpasta
4 gram zout
8 gram suiker
500 gram Twello's boerenbruin
5 gram gedroogde gist

Optioneel:
Zaden, ik gebruik zonnebloempitten en lijnzaad

Bereidingswijze:
Doe alles in de bovenstaande volgorde in je mengkom. Meng het geheel met deeghaken 5-10 minuten op lage stand. (ik doe dat in een keukenmachine) Na een minuut of 2-3 voeg ik zonnebloempitten en lijnzaad toe, zoveel als je lekker lijkt.

Vet een broodblik in met boter. Vul het blik met het brooddeeg en druk wat aan met vochtige handen. Bestrooi eventueel nog met zonnebloempitten en druk deze er licht in.

Laat het brood 55 minuten rijzen in de oven op 50 graden, zet een bakje water onderin de oven. Na 55 minuten brood uit de oven halen en op een warme plaats wegzetten. Oven nu voorverwarmen op 200 graden. Als de oven warm is, het brood in 40 minuten bakken.

1 opmerking: